Odlični rezultati savremenih gimnazijalki na Republičkom takmičenju iz latinskog jezika

Asocijacija za klasične studije Srbije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete i sa Odeljenjem za klasične nauke Filozofskog fakulteta u Beogradu, organizovala je takmičenje iz latinskog jezika koje je na Filozofskom fakultetu okupilo učesnike iz cele Srbije, među kojima su Savremenu gimnaziju predstavljale:

  • Maša Janković, učenica II-6;
  • Iva Pešić, učenica II-5;
  • Sara Vitezović, učenica I-6;
  • Teodora Miletić, učenica I-7.

Učenice su postigle odlične rezultate zahvaljujući svom predanom radu i razvijenom jezičkom osećanju. Osvojeni bodovi nisu bili dovoljni za prva tri mesta, što ne umanjuje njihova postignuća.

Sve učenice pokazale su veliku odlučnost da se na takmičenju pokažu najbolje što mogu

Nastavnica latinskog jezika Natalija Stanković izjavila je da joj je bilo zadovoljstvo pripremati ove divne i vredne učenice. Istakla je da su sve pokazale veliku odlučnost da se na takmičenju pokažu najbolje što mogu. One su primer da od „mrtvog jezika”, kako ga učenici najčešće zovu, ne treba bežati i da ga se ne treba bojati. Latinski je svuda i u svemu i samo oni koji to osećaju mogu da postignu odlične rezultate.

Čestitamo Sari i Teodori na ostvarenim rezultatima i želimo im još mnogo sreće u daljem radu, koji će ih sledeće godine, sigurni smo, dovesti do još boljeg plasmana!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.