Projekat TOGETHER: Predstavljanje Service Learning metodologije i vodiča za nastavnike K–12 škola

U utorak, 11. aprila, u prostorijama Savremene gimnazije održan je inspirativan multiplajer događaj projekta „Together”. Fokus ovog događaja bio je na predstavljanju i testiranju inovativne platforme „Together”, koja je specijalno dizajnirana za nastavnike K–12 škola, kako bi koristili servisno učenje radi očuvanja i digitalizacije kulturnog nasleđa.

Na samom događaju, nastavnici i eksperti na projektu Darko Tmušić, Natalija Stanković i Milica Aleksić održali su zanimljive prezentacije kroz koje su se učesnici upoznali s konceptom servisnog učenja, njegovim brojnim beneficijama i ogromnim značajem koji ima za zajednicu. Bila je to prava prilika da se otvore dijalozi i diskusije o tome kako servisno učenje može unaprediti obrazovne procese i doprineti očuvanju kulturnog nasleđa.

Svi zajedno možemo stvoriti okruženje koje podržava servisno učenje i očuvanje kulturnog nasleđa

Nakon informativnog dela događaja, učesnici su imali priliku da testiraju platformu „Together” u realnom vremenu. Njihova povratna informacija bila je dragocena, jer su imali priliku da ocene i procene platformu iz perspektive krajnjih korisnika, odnosno nastavnika koji bi želeli da primene ovakav način rada u svojim školama.

Hvala svim učesnicima koji su se odazvali i aktivno učestvovali na ovom događaju. Vaš doprinos je neprocenjiv i nadamo se da ste iz ovog iskustva poneli nove ideje i inspiraciju za svoj rad. Svi zajedno možemo stvoriti okruženje koje podržava servisno učenje i očuvanje kulturnog nasleđa, doprinoseći na taj način obrazovanju budućih generacija.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.