Redakcija magazina „Liceulice” posetila Savremenu gimnaziju

Nakon što su u delo sproveli akciju pravljenja i humanitarne prodaje eko-olovaka, savremeni gimnazijalci su sa svojim profesorkama Milicom Aleksić, Tamarom Rajinac i Zoranom Milićević odlučili da o svemu tome obaveste i redakciju magazina „Liceulice”, jer su za izradu olovaka koristili upravo stare brojeve njihovog časopisa.

Redakcija magazina, vrlo prijatno iznenađena ovom akcijom, vest o tome objavila je na svom sajtu, a ideja je zaokružena i njihovim gostovanjem u školi.

Tako su prošlog petka Savremenu gimnaziju posetile Tijana, član redakcije magazina, Vanja, koordinatorka prodavaca, i Snežana, najbolji prodavac magazina „Liceulice”, kako bi učenicima koji su učestvovali u projektu približile misiju i viziju magazina i odgovorile na njihova pitanja.

Učenici saznali više o stvaranju magazina, radu s prodavcima, ali i čuli inspirativnu priču jedne od prodavačica

Učenici su tako od Tijane dobili informacije o procesu stvaranja magazina, novinarima i dizajnerima koji rade, ali i volontiraju za magazin, a od Vanje informacije o radu i vrstama podrške koju pružaju prodavcima magazina. Posebno je važno istaći da je ovaj magazin pravi primer socijalnog preduzetništva, jer 50% zarade ide prodavcima, zbog kojih magazin i postoji. Takođe, pruža im priliku da rade i budu aktivni članovi društva.

Ipak, najveći utisak na učenike, ali i nastavnike, ostavila je gospođa Snežana, koja prodaje časopise. Bila je veoma uzbuđena jer je osećala veliku odgovornost zbog gostovanja. Govorila im je o svom životu, o tome na koji način prodaje i promoviše magazin, ali i o tome koliko joj znači što je prepoznata kao najljubazniji prodavac. Uputila im je važne i snažne poruke, među kojima bismo istakli da moraju držati korak sa svojom generacijom i da je važno da imaju veliku želju za saznavanjem novih stvari.

Učenici su zatim dobili odgovore na mnogobrojna pitanja koja su imali i bilo je evidentno da je ovo gostovanje na njih ostavilo veliki utisak.

Saradnja će se najverovatnije nastaviti i u narednoj školskoj godini

Učenici su štošta saznali u vezi sa drugim aktivnostima koje magazin organizuje i profesorke Tamara Rajinac, Zorana Milićević i Milica Aleksić, kao i psiholozi Marija Janićijević i Aleksandra Rakić, već razmišljaju o načinima nastavljanja saradnje sa ovim divnim ljudima u narednoj školskoj godini, sa ciljem da kod učenika razviju prave vrednosti.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.