Savremeni gimnazijalci učestvovali u radionici o medijskoj pismenosti održanoj u Američkom kutku

Prve dane juna učenici I i II razreda Savremene gimnazije, na inicijativu svojih profesorki engleskog jezika Olivere Marjanović, Maje Merdović i Milice Aleksić, proveli su u Američkom kutku, koji nam je uputio poziv za učešće u radionici medijske pismenosti izrađenoj prema IREX kurikulumu „Saznaj i razaznaj”.

Sticanje znanja kroz kvizove, upitnike, ankete, ali i diskusije i prezentovanje sopstvenih radova

Na ovom druženju učenici su se bavili veoma aktuelnim temama, a to su: medijsko okruženje i medijske navike, vrste medijskih sadržaja, novinarski standardi, algoritmi koji upravljaju svetom, uređivačke politike, lažne vesti, dezinformacije, manipulacija, provera činjenica, stereotipi i govor mržnje.

Radionica je bila interaktivna, a đaci su nova znanja o ovoj temi stekli kroz različite kvizove, upitnike, ankete, ali i diskusije i sopstvene radove, koje su na kraju prezentovali. Takođe, najbolji su osvojili nagrade za uspešno učešće.

Pojedini učenici, prezadovoljni ovim iskustvom, izrazili su želju da budu volonteri u radu Američkog kutka, tako da se nadamo da će se ovaj vid saradnje nastaviti.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.