Savremeni drugak Uroš Nikolić učesnik projekta „Biću pilot”

„Biću pilot” je projekat Aero-kluba „Vazduhoplovci Niša” i Ministarstva odbrane Srbije. U okviru ovog projekta obezbeđeni su nastava i letovi motornom jedrilicom za 40 mladih koji su se prijavili na konkurs. Među prijavljenima bio je i savremeni drugak Uroš Nikolić.

Motivacija mladih da se opredele za posao pilota

Cilj projekta je motivacija mladih da se opredele za posao pilota, a sprovela su ga stručna i ovlašćena lica sa iskustvom.

Savremeni gimnazijalac Uroš Nikolić bio je najbolji od 120 kandidata na pokaznim vežbama i time je, kako nas je obavestio, ostvario pravo na dalje besplatno usavršavanje.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.