Veliki košarkaški uspeh savremenog gimnazijalca Stefana Spalevića i njegovog kluba

Savremeni gimnazijalac Stefan Spalević uspešno trenira u klubu MEGA MIS. Njegova pozicija je pozicija je bek (2, 3). Pre početka ligaškog dela takmičenja, u kome se takmiči 12 najboljih klubova iz Srbije, igrane su tri kvalifikacione utakmice. Kako bi se plasirali u Kadetsku ligu, Stefan i njegovi saigrači morali su da pobede prvo Zemun, potom Partizan i na kraju KK Radnički.

Liga je otpočela kvalifikacijama 29. septembra 2022. godine, a završila se finalnom utakmicom 30. aprila 2023. godine. Ligaški deo takmičenja počeo je 29. 10. 2022. godine. Klub u kome igra Stefan bio je prvi na tabeli. Protiv svakog kluba igrali su po dve utakmice, a u jednoj su bili i domaćini.

Klubovi protiv kojih igrali su:

  • PARTIZAN, Beograd;
  • BORAC MOZZART, Čačak;
  • VOJVODINA, Novi Sad;
  • CRVENA ZVEZDA, Beograd;
  • Džoker, Sombor;
  • ČAČAK 94 QUANTOX, Čačak;
  • DYNAMIC VIP PAY, Beograd;
  • BEKO, Beograd;
  • SLOGA, Kraljevo;
  • SPD RADNIČKI, Kragujevac;
  • KONSTANTIN, Niš.

Od ukupno trideset odigranih utakmica (tri kvalifikacione, dvadeset četiri u ligaškom delu i tri u finalu), Stefan i njegovi saigrači imali su samo tri poraza.

Finalne utakmice su počele u petak, 28. aprila 2023. godine. Klub MEGA MIS savladao je klub Džoker iz Sombora rezultatom 99:69, dok je u subotu, 29. aprila, pobedio i klub Borac iz Čačka. I narednog dana MEGA MIS još jednom je pokazao timski duh, požrtvovanost i ljubav prema igri i klubu, pobedivši Partizan rezultatom 84:77.

„Svi za jednog, jedan za sve”

Ništa od ovog uspeha ne bi bilo da nismo kao jedna velika porodica koja funkcioniše po principu „svi za jednog, jedan za sve”, na čelu sa koordinatorom Branimirom Tadićem – Tadijom, trenerom Petrom Radonjićem, kondicionim trenerom Pavlom Tasićem i našim fizijatrima. Želim da pomenem sve moje prvenstveno drugove, pa tek onda saigrače i saborce koji su, kao i ja, dali sve od sebe da trijumfujemo i budemo prvaci Srbije u kadetskoj kategoriji: Miodrag Gačić, Vuk Popović, Luka Solomun, Andrej Davidović, Ian Lazarevski, Ognjen Nikolić, Nikola Bozilović, Ognjen Srzentić, Abdramane Sibi, Nemanja Živković i Petar Milosavčević, rekao je Stefan Spalević, učenik III razreda Savremene gimnazije.

Stefanu i njegovom klubu želimo mnogo uspeha na narednim takmičenjima!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.