Savremeni gimnazijalci realizovali zanimljiv projekat iz geografije

Tokom drugog polugodišta učenici trećeg razreda Savremene gimnazije imali su veoma interesantan projekat iz geografije, čiji je cilj bio da učenici u grupama naprave video-prezentaciju koja će za maksimalno pet minuta predstaviti sve prirodne i društvene lepote nekog dela Srbije. Projekat je realizovan tokom marta i maja.

Učenici su u grupama od po četvoro članova putovali po našoj zemlji. Obišli su Avalu, Kosmaj, Deliblatsku peščaru, Pančevo, Novi Sad i jezero Palić. Tom prilikom snimali su najatraktivnije lokacije i znamenite lokalitete, sve to upotpunjujući adekvatnim pričama o istoriji, geografiji, turizmu i kulinarstvu tog kraja.

Za realizovani projekat učenici su dobili ocenu iz geografije, a pored toga, stekli su i dodatne veštine – obrađivali su video-materijal, držali prezentaciju i vodili računa o dikciji, istraživali različite izvore podataka, vodili računa o orijentaciji u prostoru i planirali put i budžet.

Najbolji video-prilozi su u nastavku:

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.