Savremeni gimnazijalci još jednom pokazali solidarnost i humanost

Savremeni gimnazijalci su još jednom pokazali svoju solidarnost i humanost. Sakupili su novac kako bi pomogli Lenki Lazarević da pobedi opaku bolest.

Lenki je u junu 2022. godine dijagnostikovana akutna leukemija limfoblastnih ćelija (Dg.C91.0 Leukaemia lymphoblastica acuta [ALL]) nakon izvršene analize koštane srži u toku hospitalizacije na IZZZDIO Vojvodine zbog povišene telesne temperature, povišenih vrednosti leukocita u KKS i hepatosplenomegalije.

Lečenje citostatskom terapijom je odmah započeto u IZZZDIOV u Novom Sadu, a nakon devet meseci intenzivnog bolničkog lečenja, po završetku indukcione faze, terapiju održavanja počinje u februaru 2023. godine. Samo dva meseca nakon toga, u aprilu 2023. godine, Lenki se javlja povišena telesna temperatura i skok vrednosti leukocita, nakon čega je ponovo hospitalizovana i tom prilikom je potvrđen recidiv koštane srži i CNS recidiv.

Lenka sa nepune dve godine ponovo prima citostatsku terapiju, a nada za izlečenje je transplantacija koštane srži. Budući da je Lenka svrstana u grupu visoko rizičnih pacijenata zbog malog uzrasta, vrlo ranog relapsa, i s obzirom na to da nema srodnog donora koštane srži u porodici, Lenkini roditelji su odlučili da se nastavak lečenja i transplantacija koštane srži obave u inostranstvu.

Lenka je radoznalo, veselo i nasmejano dete, koje uživa da istražuje svet oko sebe, da se igra u parku, trči, ljulja, grli s plišanim igračkama, upoznaje nove drugare, a najviše od svega voli da se igra i trči sa svoja dva rođena brata.

Vreme je ključno u Lenkinoj borbi, jer je potrebno da što pre ode na lečenje u inostranstvo.

Uključimo se svi! Budimo solidarni i humani!

Savremeni gimnazijalci dali su svoj doprinos u prikupljanju sredstava koja su Lenki neophodna za nastavak lečenja u inostranstvu, troškove transplantacije koštane srži, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Uključimo se svi! Budimo solidarni i humani! Uplatimo koliko možemo novca za Lenkino lečenje ili upišimo 1 i pošaljimo SMS na 3030. Pomozimo Lenki da pobedi opaku bolest!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.