Druga po redu konferencija LEA Model United Nations postavlja nove standarde

Tokom prethodnog vikenda Srednja škola za informacione tehnologije ugostila je preko 100 učenika srednjih škola širom Srbije i regiona kao domaćin konferencije LEA Model United Nations.

Konferencija LEA MUN predstavlja simulaciju zasedanja Ujedinjenih nacija za učenike i studente u ulogama delegata različitih zemalja sveta kako bi rešili goruće globalne probleme iz perspektive zemalja koje predstavljaju. Učesnici su predstavljali zemlje sveta u komitetima, i to u Savetu za bezbednost, Savetu za ljudska prava, Generalnoj skupštini, Istorijskom komitetu i novouspostavljenom komitetu UN za ženska prava. Predstavljajući različite zemlje, kada je reč o pitanjima od globalnog značaja, delegati su nas učinili ponosnima zbog svog poznavanja istorije, geografije, ekonomije, politike i prava.

Sa prvim zasedanjima delegati su krenuli već u petak, 15. septembra, nakon svečane ceremonije kojom je MUN počeo, tj. dobrodošlice učenika LINK edu alijanse, koji su ovaj događaj organizovali.

Generalni sekretar LEA MUN-a bio je Damjan Vezenkoski, učenik International Schoola, dok je učenica iste škole Milica Banić bila zamenik generalnog sekretara. Učenice Savremene gimnazije Lara Veselinović i Klara Petrović predvodile su sektor za spoljne poslove, dok je Ivona Nikolić, učenica International Schoola, bila zadužena za koordinaciju volontera.

I ove, kao i prošle godine, konferenciju je sponzorisala kompanija Koka-Kola, te su učesnici mogli da se osveže vodom „Rosa” i sokovima „Next”.

Savremena gimnazija, International School i Srednja škola za informacione tehnologije su svojim učenicima u ulogama delegata i predsedavajućih u komitetima pokazale da LINK edu alijansa neguje talente i obrazuje mlade lidere budućnosti.

Na najbrojnijoj konferenciji ovog tipa u Srbiji tokom tri dana upoznali smo mnoštvo zanimljivih i aktuelnih tema i videli na koji način današnji srednjoškolci u potpunosti brišu granice, prevazilazeći svoje veštine, kompetencije i znanja. Jedva čekamo da vidimo šta će nam učenici spremiti naredne godine!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.