Novom obukom „Formiraj preduzetnika u sebi” nastavljena saradnja Savremene gimnazije i Centra za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih

Savremena gimnazija nastavlja saradnju sa Centrom za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih (CEDEM) nakon dve godine uspešne saradnje i učešća u obuci „Formiraj preduzetnika u sebi”.

Centar za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih je višegodišnji saradnik Savremene gimnazije. Do sada su učenici Savremene gimnazije učestvovali u nekoliko projekata koje je organizovao CEDEM, uključujući učešće u obuci za vršnjačke edukatore – „Rodna ravnopravnost”, „Ili voziš ili piješ”, „Reci NE govoru mržnje” i „Formiraj preduzetnika u sebi”.

Motivisanje učenika da se upuste u preduzetničke vode i nauče nešto novo o ovoj temi

Ove godine su učenici četvrtog razreda imali priliku da učestvuju u obuci o preduzetništvu. Projekat je posvećen edukaciji srednjoškolaca o preduzetništvu sa ciljem da ih motiviše da se upuste u preduzetničke vode i nauče nešto novo o ovoj temi.

Predavači su bili: Jasmina Jović iz Udruženja poslovnih žena Srbije („Preduzetničke vode i kako se pokrenuti”), Sanja Žugić kao predstavnica kompanije „EkoSerin” („Ekologija i preduzetništvo – kako sam pokrenula svoj posao”) i Nikola Stanišić, u ime kompanije „Stanišić Bio” („Dan jednog preduzetnika – kako izgleda kada se odlučiš da pokreneš svoj posao”).

Pohvaljujemo maturante za učešće u projektu i predstavljanju svoje škole.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.