Agencija „Global Study” predstavila mogućnosti studiranja u inostranstvu savremenim gimnazijalcima

Učenici III i IV razreda imali su priliku da se 27. septembra u Savremenoj gimnaziji upoznaju sa aktivnostima i uslugama koje nudi agencija „Global Study” učestvovanjem u radionici „Kako studirati u inostranstvu”.

Aleksandra Simić, Ivana Vjetrović i Sanja Stanić su u ime ove agencije učenicima predstavile perspektivu studiranja u inostranstvu i objasnile im sve što je potrebno da znaju pre apliciranja na inostrane univerzitete.

Savremena gimnazija ima dugogodišnju uspešnu saradnju sa agencijom „Global Study”, organizujući različite radionice na temu pisanja CV-ja i motivacionog pisma i upoznajući učenike sa opštom procedurom informisanja i apliciranja na fakultete u inostranstvu.

Pohvaljujemo interesovanje naših učenika i ohrabrujemo ih da se blagovremeno informišu o mogućim obrazovnim putevima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.