Savremeni gimnazijalac Luka Maričić državni prvak u veslanju

Luka Maričić, učenik drugog razreda Savremene gimnazije, pored odličnog uspeha i vladanja u školi, postiže sjajne rezultate i u sportu.

Luka je državni prvak u veslanju. Na samom početku školske godine ostvario je odlične rezultate u kategoriji kadeta (KM 4-), zauzevši I mesto sa svojim timom. Za 6,26 sekundi izveslali su distancu od 2.000 metara. Na početku trke umakli su svim posadama i zadržali su prednost do samog kraja.

Luku je na takmičenju bodrila njegova razredna Zorana Milićević

Na takmičenju iz veslanja iz publike ga je bodrila i njegova razredna Zorana Milićević, koja se osvrnula na sve Lukine uspehe, njegov odnos prema radu, drugovima i profesorima, ističući Lukinu disciplinu i istrajnost, kao i volju za postizanjem izvanrednih rezultata u školi.

Pored Državnog prvenstva, Luka je na Balkanskom prvenstvu ostvario sjajno III mesto na distanci od 2.000 metara, koju je sa svojim timom savladao za 5,57 sekundi, što potvrđuje Lukino zalaganje, rad i upornost koju neprestano pokazuje na svim poljima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.