Proslavljeni Dan škole i školska slava u Savremenoj gimnaziji

Savremena gimnazija je u ponedeljak, 9. oktobra, na dan Svetog Jovana Bogoslova, i ove godine proslavila Dan škole i školsku slavu.

Profesorka verske nastave sa učenicima je svečano obavila obred sečenja slavskog kolača u Vaznesenjskoj crkvi.

Savremeni gimnazijalci, kao i svi zaposleni, učestvovali su u obeležavanju ovog značajnog datuma, pokazujući zajedništvo i slogu, koje neguju u školi, te ističući uspeh i kreativnost, kao i humanost.

Učionice preuređene u tematske punktove, koje su učenici tog dana posećivali sa svojim nastavnicima, bile su deo ovogodišnjeg programa obeležavanja Dana škole.

Na punktu „Empatija na delu” na humanitarnom bazaru u holu škole prodavali su se obeleživači za knjige koje su profesori jezika u okviru obeležavanja Evropskog dana jezika dizajnirali sa učenicima.

Učenici su na hamer papirima u jednoj od učionica ostavljali poruke, svoja razmišljanja i crteže kako bi uz pomoć profesorki umetnosti i dizajna doprineli osmišljavanju parole škole.

Jedna učionica bila je posvećena Jovanu Bogoslovu, gde su se savremeni gimnazijalci putem učeničkih prezentacija, beseda, literarnih radova i panoa upoznali sa životom i delom ovog sveca.

Kutak „Ponosni na nas” predstavio je uspehe učenika ostvarene u prošloj školskoj godini – sportske, akademske, humanitarne i druge. Savremeni gimnazijalci govorili su o uspesima svojih školskih drugova, motivišući učenike za buduće uspehe i dostignuća.

Interdisciplinarni projekti koje su učenici sproveli prethodne godine sa svojim nastavnicima prezentovani su prikazivanjem različitih projekata i isticanjem ciljeva i rezultata projekata na punktu „Zašto smo drugačiji”.

Posebnu pažnju privukao je „Umetnički kutak”, gde su talentovani učenici govorili stihove uz muzičku pratnju svojih drugova na klaviru.

U školskom holu učenici su mogli da pogledaju „Bijenale minijature” – izložbu učeničkih radova koju su priredile profesorke likovne kulture. Izložba minijatura objedinjuje radove učenika svih škola LINKgroupa.

Negujući tradiciju, ali ističući i zašto je Savremena gimnazija drugačija škola, savremeni gimnazijalci istakli su na dan Svetog Jovana Bogoslova istinske vrednosti, značaj ljubavi, znanja i plemenitosti. To su njihove zvezde vodilje u svakodnevnom savremenom životu, a ujedno i misao koju je širio njihov svetac zaštitnik.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.