Još jedna uspešna humanitarna akcija: Sakupljanje školskih užina za decu iz Svratišta

Savremeni gimnazijalci još jednom su pokazali da je humanost vrednost koja se razvija i neguje u Savremenoj gimnaziji.

Humanitarna akcija za korisnike Svratišta realizovana je 23. oktobra, kada je nekoliko učenika Savremene gimnazije, u pratnji profesorke Jelene Spasojević, predalo Svratištu prikupljene školske užine.

Naši učenici imali su priliku da se upoznaju sa radom Svratišta, ali i sa njegovim korisnicima. U prikupljanju užina za štićenike Svratišta učestvovali su i članovi LINK kidZ & Youth Without Borders Community Cluba i Učeničkog parlamenta Savremene gimnazije. Svojim učešćem u prikupljanju humanitarne pomoći svi učenici su podržali ovu akciju.

Sa svojom profesorkom učenci su obišli Svratište na Novom Beogradu, čiji su korisnici deca uzrasta od 5 do 15 godina, a tamo su zatekli Martinu, Anu, Kikija i Azru, koji su se spremali za popodnevnu smenu u školi, ali i iskoristili priliku da se druže sa učenicima Savremene, odigraju partiju čuvene društvene igre „Čoveče, ne ljuti se” i malo popričaju. Glavna atrakcija bio je sto za stoni fudbal, koji je u Svratište stigao tog jutra, te su se dečaci oprobali i u ovoj igri.

Ovakva iskustva su svakako neprocenjiva i još jednom smo potvrdili to da naše malo drugima znači mnogo. Verujemo da ćemo i u budućnosti nastaviti sa ovom praksom i ovo iskustvo ponoviti.
Sve pohvale za učenike i nastavnike – znamo da je ovo samo još jedno u nizu njihovih dobrih dela.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.