Savremeni gimnazijalci na predstavi „Sportsko srce” u Zvezdara teatru

U Savremenoj gimnaziji trudimo se da kod učenika negujemo ljubav prema pozorištu. Skoro svakog meseca učenici su u prilici da zajedno sa svojim profesorima gledaju neki dramski komad. Učenici Savremene gimnazije su 25. oktobra zajedno sa profesorkom srpskog jezika i književnosti Zoranom Putniković uživali u maestralnoj predstavi „Sportsko srce” u Zvezdara teatru.

Odlična glumačka postava (Mima Karadžić, Nela Mihailović, Aleksandar Đurica i drugi), tema koja im je bliska (odnos roditelja i dece) i komične situacije koje su se nizale sve do samog kraja oduševile su publiku Zvezdara teatra.

Predstava je pokrenula diskusiju o mnogim temama

Učenici nisu krili zadovoljstvo izborom predstave, a njihovi komentari nakon predstave bili su i više nego pozitivni. To je bila prilika da nakon gledanja, zajedno sa profesorkom, diskutuju o temama koje je pokrenula predstava: otuđenost među ljudima, prihvatanje ljudi onakvih kakvi jesu, bezuslovna ljubav roditelja prema deci i činjenje svega što je potrebno za one koje volimo. Duboko su se zamislili nad rečenicama koje izgovara glavni lik: „Nema toga što ja neću učiniti za rođenu ćer. Pa neka mi pukne ovo sportsko srce u grudima.”

Radujemo se novim predstavama i sa nestrpljenjem iščekujemo sledeći odlazak u pozorište.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.