Projekat „Učenik-tutor” uspešno se realizuje u Savremenoj gimnaziji

Projekat „Učenik-tutor” se uspešno realizuje u Savremenoj gimnaziji. Mnogi učenici već su se prijavili da postanu učenik-tutor i podele svoje znanje iz određenih predmeta, a ima i učenika koji žele da ih podučavaju vršnjaci.

Učenice Andrea Radosavljević (III-3) i Lara Veselinović (IV-1) u saradnji sa ostalim učenicima vode ovaj projekat.

„Saradnja među učenicima odlično funkcioniše, a i širi se lepa energija u školskim prostorijama”

Jedna od koordinatorki projekta, Andrea Radosavljević, podelila je sa nama dosadašnje iskustvo u realizaciji vršnjačke edukacije:

„Savremeni gimnazijalci su izuzetno zainteresovani za prethodno navedeni projekat i sa uzbuđenjem očekuju dopunske časove od svojih drugara iz starijih razreda. Kao jedan od koordinatora i tutora, posebno bih pohvalila međusobnu komunikaciju i interakciju učenika u vezi sa dogovaranjem termina i usklađivanjem ličnih obaveza. Već je na samom početku ovaj projekat dostigao svoju veličinu samim tim što se prijavilo dosta zainteresovanih učenika koji žele da pomognu drugim đacima, ali isto tako se prijavio i veliki broj učenika za pomoć pri učenju u nekom predmetu. Saradnja među učenicima odlično funkcioniše, a i širi se lepa energija u školskim prostorijama.”

Raduje nas ovakva vrsta projekta u našoj školi i očekujemo što veći broj učesnika tokom narednog perioda.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.