Savremena karatistkinja Iva Todorović niže medalje i trofeje

Savremena gimnazijalka Iva Todorović postigla je izuzetne rezultate 5. novembra na Prvenstvu Srbije u karateu. U ekipnim borbama osvojila je zlatnu medalju, dok je u pojedinačnim borbama osvojila srebro. Ovim velikim uspehom, kao i prethodno postignutim rezultatima, Iva se plasirala na Prvenstvo Balkana u karateu. Na tom takmičenju, 18. novembra, u kategoriji kadetkinja, ona je kao reprezentativac Republike Srbije postigla zapažene rezultate. Zahvaljujući neumornom radu i trudu, naša gimnazijalka će se 8. decembra takmičiti na Svetskoj ligi mladih u Veneciji.

Karate mi je pružao utehu kada sam bila tužna, smirivao me kada sam se osećala uznemireno

Iva Todorović se karateom bavi od svoje pete godine. Ona je vlasnica preko 120 medalja i trofeja. Takođe, već nekoliko godina je član reprezentacije Republike Srbije.

Tokom višegodišnjeg bavljenja ovim sportom doživela sam mnogo pobeda i poraza. Iz toga sam mnogo naučila i izvukla važne životne pouke. Iako nekada ne osvojim nijedno od prva tri mesta na nekom takmičenju, samo učešće je za mene veliko iskustvo koje mi daje motivaciju da sledeći put budem još bolja.

Na pitanje šta za nju predstavlja karate i zašto je baš taj sport izabrala kao sport kome će se posvetiti, Iva je rekla:

Od malena sam želela da se bavim borilačkim sportovima. Otac me je bez maminog znanja upisao na karate. Od tog momenta zaljubila sam se u ovaj sport. On mi je pružao utehu kada sam bila tužna, smirivao me kada sam se osećala uznemireno i skretao mi misli sa svakodnevnih problema. Vremenom je ovaj sport postao deo moje ličnosti – učestvovao je u izgradnji mog karaktera!

Čestitamo Ivi na izvanrednim postignućima i sa nestrpljenjem iščekujemo njene buduće uspehe

Pored toga što je uspešna sportistkinja, Iva je odličan i uzoran učenik odeljenja I-5. Ona je stipendista Savremene gimnazije, predsednik odeljenjske zajednice, učesnik u humanitarnim i različitim drugim aktivnostima i manifestacijama koje organizuje škola.

Ovom prilikom čestitamo Ivi na izvanrednim postignućima i sa nestrpljenjem iščekujemo njene buduće uspehe!

Savremeni gimnazijalci su još jednom pokazali da je, ukoliko je želja dovoljno jaka, sasvim moguće uskladiti školske i vannastavne aktivnosti i postići sjajne rezultate na oba polja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.