Tim Savremene gimnazije na takmičenju u organizaciji Beogradske bankarske akademije

Takmičenje u izradi biznis-plana održano je 16. decembra u sklopu projekta „Start-up i učeničko preduzetništvo – Osmisli ideju i realizuj je” u organizaciji Beogradske bankarske akademije – Fakulteta za bankarstvo, osiguranje i finansije (BBA). Na takmičenju je učestvovalo 15 timova iz cele Srbije.

U timu učenika koji je predstavljao Savremenu gimnaziju bili su Teodora Nikolić (III-5), Anđela Petrović (III-5) i Duško Božanić (II-7). Koordinator tima je bila profesorka Gordana Ristić, koja je sa učenicima predano radila, savetovala ih i usmeravala kako da osmisle ideju, naprave biznis-plan i prezentuju ga.

Cilj projekta i takmičenja bio je da podstakne i ohrabri učenike srednjih škola u Srbiji da aktivno rade na razvoju svojih inovativnih preduzetničkih ideja. Radi sticanja znanja za uspešno snalaženje u poslovnom svetu, izradu kvalitetnog biznis-plana i razvoj poslovnih veština, pre takmičenja je održano nekoliko radionica na Fakultetu za bankarstvo, osiguranje i finansije (BBA).

Po rečima profesorke Gordane, naši učenici su uložili značajan trud i vreme – posvetili su se ovom projektu, uspešno napravili biznis-plan i odlično prezentovali ideju koja je dobro prihvaćena i pohvaljena od žirija koji su činili poznati profesori i poslovni ljudi iz banaka i privrede. Znanje i iskustvo koje su stekli će im pomoći u daljem školovanju i još uspešnijem učešću u sličnim projektima.

Pohvaljujemo učesnike na takmičenju i želimo im puno uspeha na budućim takmičenjima i u narednim projektima!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.