Savremene gimnazijalke našle se među 6 najboljih timova na takmičenju High School Case Competition 2023

Case Study Club part of Business Case Association Southeast Europe (BCA SEE) i Fakultet organizacionih nauka u periodu od 6. do 16. decembra organizovali su takmičenje High School Case Competition 2023, na kome su učestvovale učenice Savremene gimnazije.

Ove godine u projekat High School Case Competition uključene su i mlađe generacije, učenici završnih godina srednjih škola, tako da su i savremeni gimnazijalci dobili priliku da svoju inovativnost i kreativnost prikažu u svetu biznisa i ujedno razviju timske i liderske veštine.

Prvu fazu projekta činio je blok onlajn-radionica, a druga faza podrazumevala je rešavanje poslovne studije slučaja u saradnji sa mentorima. Nakon slanja rešenja studije slučaja selektovana su 42 tima u Srbiji, koja su u polufinalu onlajn prezentovala rešenja pred žirijem i borila se za plasman u finale, gde je šest timova uživo, na Fakultetu organizacionih nauka, prezentovalo svoja rešenja.

Prijavljeni tim Savremene gimnazije „B2B” činile su Jovana Savić, Lara Otanjac i Tijana Pavlović, učenice IV-5, sa profesorkom Majom Merdović kao mentorom. Savremene gimnazijalke plasirale su se u finale takmičenja i našle među 6 najboljih timova. Finale je održano 16. decembra na Fakultetu organizacionih nauka.

Pored profesorke Maje Merdović, u pripremi učenica za takmičenje pomogla je i profesorka Gordana Ristić.

Čestitamo svim učenicima i mentorima na učešću i velikom uspehu!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.