Savremena gimnazijalka Lara Veselinović izveštava sa ISF Svetskog školskog prvenstva u futsalu 2023

Nedavno je Beograd bio domaćin ISF (International School Sport Federation) Svetskog školskog prvenstva u futsalu, gde su se takmičili talentovani đaci iz 12 različitih zemalja. Ovo je bio poseban događaj za sve učesnike, uključujući i mene, članicu tima Đak reporter i ISF Young Reporters Programa.

Prvenstvo je bilo prilika za upoznavanje novih ljudi i usavršavanje veština u novinarstvu i upravljanju društvenim mrežama. Bilo je veoma uzbudljivo biti deo takve atmosfere i pratiti sportska dostignuća, pogotovo kao bivši sportista.

U ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila je ekipa iz Francuske, dok su dečaci iz Brazila postali prvaci u muškoj konkurenciji. Naši momci su takođe ostvarili odličan plasman, osvojivši treće mesto. Iako devojke nisu postigle željeni rezultat, dale su sve od sebe i pokazale svoj talenat.

Beograd je bio ponosan domaćin ovog prvenstva, a Laurent Petrynka, prvi čovek ISF, najavio je da će se u naredne dve godine održati i svetska školska prvenstva u košarci i drugim sportovima ovde u Beogradu. To je sjajna vest i prilika da se još više promovišu sportski duh i međunarodno prijateljstvo.

Đak reporter: Lara Veselinović

„Neizmerno sam ponosna na Laru”

Profesorka Marina Kuzmanović, koja vodi novinarsku sekciju u Savremenoj gimnaziji, izjavila je: „Neizmerno sam ponosna na Laru i na sve što uspeva da postigne van škole. Kao i uvek, bila je na nivou zadatka i u najboljem svetlu je predstavila našu školu. Jedno veliko bravo za nju!”

Čestitamo Lari na izuzetnoj reportaži i želimo joj mnogo uspeha u novinarskom svetu!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.