Još jedan tradicionalni novogodišnji humanitarni bazar organizovan u Savremenoj gimnaziji

Savremeni gimnazijalci su i ove godine pokazali svoj talenat za vizuelno stvaralaštvo i sa profesorkama likovne kulture Zoranom Milićević i Tanjom Gligorijević i profesorkom hemije Jelenom Zelenović, povezujući umetnost i nauku, osmislili i kreirali različite proizvode.

Na ovogodišnjem bazaru profesori i učenici imali su priliku da vide i da za sebe ili nekome na poklon kupe novogodišnje razglednice u digitalnom formatu, minijature učenika, ukrasne sapune i sveće.

Stvaralačke sposobnosti, empatija i humanost na delu

Sve proizvode su tokom poslednjih mesec dana kreirali učenici svih razreda i na taj način još jednom pokazali svoje stvaralačke sposobnosti, ali i empatiju i humanost, jer sva sredstva od novogodišnjeg bazara odlaze u humanitarne svrhe.

Posebna draž ove akcije je što su mnogi učenici dali svoj doprinos radeći na bazaru i promovišući rukotvorine svojih drugara.

Još jedna uspešna humanitarna akcija u Savremenoj gimnaziji učinila je praznično raspoloženje još čarobnijim.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.