Sredstva prikupljena na Novogodišnjem bazaru uplaćena Fondaciji „Budi human”

Cilj Novogodišnjeg bazara, realizovanog poslednje nedelje decembra u našoj školi, bio je prikupljanje sredstava u humanitarne svrhe.

Učenici Savremene gimnazije su na štandovima u holu škole prodavali rukotvorine koje su uz pomoć profesora napravili na decembarskim radionicama.

Sva sredstva prikupljena na bazaru uplaćena su Fondaciji „Budi human” za Milicu Radenković.

Milica je rođena 31. 1. 2006. godine. Po rođenju joj je dijagnostifikovana spina bifida (teži oblik deformiteta kičmenog stuba). Zbog svoje dijagnoze ona je odmah operisana, ali kao posledica je ostao otežan i ograničen hod. Bubrežni je bolesnik prvog stepena, a 2017. godine dijagnostikovani su joj je Syringomyelia i Tethered Cord Syndrome.

Milici su sredstva potrebna za medicinski potrošni materijal, za svakodnevne fizikalne terapije, kao i za spravu „Ginger MD”, pomoću koje bi se očuvala mogućnost hodanja.

Sve pohvale za učenike i profesore koji su učestvovali u humanitarnoj akciji, jer znamo da je ovo samo još jedno u nizu njihovih dobrih dela!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.