Učenici Savremene gimnazije uživali su u komedijama iz klasičnog repertoara Teatra „Vuk”

Učenici Savremene gimnazije imali su prilike da u Teatru „Vuk” tokom novembra pogledaju predstavu „Pigmalion”, irskog nobelovca Džordža Bernarda Šoa, i da se upoznaju sa jednim od najpoznatijih antičkih mitova o Pigmalionu i Galateji.

Učenike su očarali kostimi, raskošna scenografija i odlična muzika

U razgovoru sa profesorkama Zoranom Putniković i Ivanom Mihajilo učenici su istakli da su im se dopali kostimi, raskošna scenografija i odlična muzika, a naročito im je bila interesantna transformacija glavne junakinje Lize Dulitl od prodavačice cveća do vojvotkinje.

Razliku između originalnog dela i dramske adaptacije

Prvo polugodište smo završili predstavom „Autobiografija”, koja je inspirisana istoimenim delom Branislava Nušića. Glavna uloga poverena je glumcu Nikoli Rakočeviću, koji je sa lakoćom igrao i starog i mladog Nušića.

Učenicima Savremene gimnazije bilo je zanimljivo da prate razlike između originalnog dela i dramske adaptacije, ali i da situacije iz predstave povezuju sa svojim svakodnevnim školskim životom.

U drugom polugodištu nastavićemo sa negovanjem kulture odlaska u pozorište. Radujemo se novim predstavama!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.