Savremeni gimnazijalci donirali odeću deci iz Svratišta

Na inicijativu savremenih gimnazijalki Andree Stojko i Katarine Mitić, kao i članova LINK kidZ & Youth Without Borders Community Cluba i Učeničkog parlamenta, tokom novembra i decembra, u školi je organizovana humanitarna akcija sakupljanja odeće za decu iz Svratišta.

U školskom prostoru postavljena je „prazna prodavnica”, gde su učenici i profesori svakog dana donosili garderobu koja im je mala ili im više nije potrebna. Kada se prodavnica napunila, 18. januara organizovan je odlazak u Svratište i sve stvari donirane su deci.

Sreća je bila obostrana!

Njihova sreća zbog nove garderobe je neprocenjiva, kao i naša radost što su učenici Savremene gimnazije sa svojim profesorima još jednom pokazali koliko su složni i humani.

Radujemo se budućim humanitarnim akcijama i inicijativi naših učenika da pomognu drugima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.