Savremeni gimnazijalci pohađali zimsku školu španskog jezika u Valensiji

Savremeni gimnazijalci imali su priliku da na uzbudljiv i drugačiji način unaprede svoje znanje španskog jezika i da pohađaju zimsku školu španskog jezika u Valensiji u periodu od 11. do 21. januara 2024. godine.

Da ovo jezičko putovanje bude nezaboravno, pobrinula se globalna jezička mreža „Verbalisti” (Verbalists Education), koja se nalazi u vlasništvu obrazovne grupe „PRODIREKT”. Jezička mreža obezbedila je učenicima i pratnju na ovom programu. Treba posebno istaći i pohvaliti njihovog dugogodišnjeg partnera – školu Españolé IH Valencia, koja važi za vodeću školu jezika ne samo u Španiji već i u Evropi. 

Časovi su održavani u gotičkoj palati iz 13. veka

Učenici su imali priliku da upoznaju Valensiju, gde se istorija susreće sa budućnošću na jedinstven način, i da uživaju u čarima ovog grada koji predstavlja nesvakidašnji spoj tradicije i modernih vibracija.

Najjači utisak na polaznike zimske škole ostavilo je učenje španskog jezika i druženje u školi Españolé IH, gde se časovi održavaju u gotičkoj palati iz 13. veka.

Ušuškana u živahnom kvartu El Karmen i okružena uskim ulicama i užurbanim trgovima, škola Españolé IH je obrazovna institucija u kojoj se stiče jedno nesvakidašnje iskustvo. Dobila je akreditaciju Instituta Servantes i deo je International House World Organizationa.

Učenici su otkrivali špansku kulturu i uživali u raznim avanturama

Pored učenja jezika, naši učenici su vreme u Valensiji provodili otkrivajući špansku kulturu i uživajući u raznim avanturama. Učestvovali su u različitim edukativnim aktivnostima kao što su: kviz, obilazak Starog grada, poseta fascinantnom Gradu umetnosti i nauke, obilazak Hative i Gandije, lekcije plesa i radionica kuvanja čuvene paelje.

Pregledajući brojne postove i priloge na sajtovima i društvenim medijima jezičke mreže „Verbalisti” (Facebook / Instagram), vidimo da su se naši savremeni gimnazijalci sjajno proveli.

Stečeno znanje (i engleskog i španskog jezika) zaista je neprocenjivo

Sa ovog putovanja na kome su stekli nova znanja i prijatelje vratili su se puni pozitivnih utisaka, o čemu svedoči i komentar koji su „Verbalisti” dobili od roditelja učenice koja je pohađala školu jezika u Valensiji:

Fenomenalna organizacija, svaka čast! Dete se vratilo puno utisaka. Raspored za učenike vam je savršeno organizovan, svaki segment dana je ispunjen. Stečeno znanje (i engleskog i španskog jezika) zaista je neprocenjivo. Razmatramo i dalju edukaciju. Hvala od srca!

Željno iščekujemo nova putovanja naših učenika na kojima će, uz stečeno znanje i nova prijateljstva, upoznati što više gradova i zemalja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.