Savremena gimnazijalka Mia Petrović postala član Odbojkaške reprezentacije Srbije

Savremena gimnazijalka Mia Petrović postala je član Odbojkaške reprezentacije Srbije u kategoriji pionirke. Mia je 2020. godine iz Odbojkaškog kluba „Vizura” po pozivu prešla u Odbojkaški klub „Crvena Zvezda”.

Igra na poziciji srednjeg blokera. Sa timom je osvojila veliki broj medalja, te je tako osvojila novogodišnje turnire 2021, 2022. i 2023. godine, kao i Državno prvenstvo Srbije 2022. godine. Takođe, Mia je osvojila i nagradu za najboljeg srednjeg blokera na turniru u Lazarevcu 2022. godine.

Radujem se budućim uspesima koje ću ostvariti i sa svojim timom, ali i kao član reprezentacije

Jako sam srećna što sam postala deo reprezentacije. Oduvek sam sanjala da igram za Srbiju. U postizanju ovog uspeha pomogao mi je moj trener Alma Bešlagić Dobričanin. Veoma sam zahvalna što sam imala priliku da učestvujem na svim dosadašnjim turnirima i da zajedno sa svojim timom osvojim sve medalje. Kao igrač, verujem da su veliku ulogu u mom razvoju i napredovanju odigrali upravo moji saigrači. Radujem se budućim uspesima koje ću ostvariti i sa svojim timom, ali i kao član reprezentacije.

Pored toga što je uspešna sportistkinja, Mia je odličan i uzoran učenik odeljenja I-5.

Ovom prilikom čestitamo Mii na izvanrednim postignućima i sa nestrpljenjem iščekujemo njene buduće uspehe! Savremeni gimnazijalci su još jednom pokazali da je, ukoliko je želja dovoljno jaka, sasvim moguće uskladiti školske i vannastavne aktivnosti i postići sjajne rezultate na oba polja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.