Učešće savremenih gimnazijalki na Opštinskom takmičenju iz književnosti i fantastičan uspeh Anđele Arambašić

Treći februar je bio rezervisan za ljubitelje književnosti koji su testirali svoje znanje na takmičenju Književna olimpijada. Na opštinskom nivou takmičenja učestvovale su dve savremene gimnazijalke: Ksenija Turčinović (druga godina) i Anđela Arambašić (treća godina).

Anđela je, sa ukupno 19 poena, osvojila fantastično prvo mesto i plasirala se na viši nivo takmičenja koje će biti održano sredinom marta. Ksenija nije imala plasman na sledeći nivo, ali je imala zapažen rezultat i sjajno iskustvo koje će joj sigurno biti od pomoći sledeće godine.

Profesorke su ponosne su na njihov uspeh, rad i zalaganje

Profesorke srpskog jezika i književnosti koje su ih spremale za takmičenje, Ivana Mihajilo i Zorana Putniković, ponosne su na njihov uspeh, rad i zalaganje koje su pokazale spremajući se za ovo takmičenje. Vredno su radile na usvajanju znanja iz književnosti, spremajući se savesno i predano da pokažu sve što znaju i prikažu našu školu u najboljem svetlu.

Od sveg srca im čestitamo na uspehu, a Anđeli želimo da ponovi ovakav uspeh na Gradskom takmičenju!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.