Učenice Savremene gimnazije plasirale su se na Gradsko takmičenje iz srpskog jezika

Učenice trećeg razreda Savremene gimnazije Iva Pešić (odeljenje III-5) i Andrea Radosavljević (odeljenje III-3), ostvarile su izuzetan uspeh plasmanom na Gradsko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture. Njihov uspeh na Opštinskom takmičenju, koje je održano 24. februara u prostorijama Prve beogradske gimnazije, rezultat je njihove predanosti, znanja i ljubavi prema srpskom jeziku.

Takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture predstavlja izuzetnu priliku za učenike da pokažu svoje znanje, veštine interpretacije i razumevanje bogatstva srpskog jezika.

Učenice Savremene gimnazije su, pod mentorstvom svojih profesorki Zvezdane Kovačević i Marine Kuzmanović, pokazale izvanredno znanje i spremnost, što je rezultiralo njihovim plasmanom na viši nivo takmičenja. Profesorke nastavljaju da intenzivno rade sa Ivom i Andreom, pripremajući ih za predstojeće izazove koje donosi Gradsko takmičenje.

Veoma smo ponosni na uspeh naših učenica

Savremena gimnazija izražava veliki ponos zbog uspeha svojih učenica i podršku njihovom daljem napretku i razvoju. Učenici, profesori i roditelji zajedno dele radost zbog ovog postignuća, čvrsto verujući u potencijal i talenat svojih učenika.

Učenicama Ivi Pešić i Andrei Radosavljević upućujemo iskrene čestitke i želimo puno uspeha na Gradskom takmičenju. Njihova posvećenost i rad ukazuju na to da su pravi primeri vrednosti koje Savremena gimnazija promoviše: težnji ka znanju, izvrsnosti i kontinuiranom ličnom razvoju.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.