Savremeni gimnazijalci učestovali na konferenciji OACMUN 2024

Savremeni gimnazijalci su učestvovali na konferenciji Ordo ab Chao Model United Nations (OACMUN) 2024. Konferencija je realizovana u periodu od 23. do 25. februara 2024. godine. Prvog dana zasedanje je održano u Prvoj ekonomskoj školi, drugog dana lokacija je bila Univerzitet Metropolitan, a završna ceremonija je održana u Domu kulture Studentski grad. Gostujući predavači na ovoj simulaciji konferencije Ujedinjenih nacija bili su Boris Malagurski i Vuk Jeremić. Na OACMUN 2024, prvi put u Srbiji predstavljen je komitet alternativne istorije.

Sticanje novih znanja, razvijanje komunikacijskih veština i upoznavanje se sa načinom rada Saveta Ujedinjenih nacija

Učešće naših učenika na ovakvim manifestacijama od velikog je značaja, jer time stiču nova znanja, razvijaju komunikacijske veštine, upoznaju se sa načinom rada Saveta Ujedinjenih nacija i imaju mogućnost da posete različite ambasade u Beogradu. Sem toga, savremeni gimnazijalci su ovom prilikom ostvarili prijateljstva sa učenicima drugih škola i budućim kolegama.

Ovom prilikom pohvaljujemo učenike Aleksandra Karadžića, Andreja Kovačevića i Janu Miljković, koji su ostvarili zapažen uspeh na OACMUN konferenciji, iako su tek prva godina Savremene gimnazije! Takođe, na OACMUN 2024 učestvovao je i učenik druge godine Luka Radovanović, kao već iskusan učesnik na ovakvom tipu konferencija. Sigurni smo da je pred njima veliki broj MUN konferencija, na kojima će istaći kao uspešni učesnici.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.