Savremeni gimnazijalci uživali u predstavi „Zaljubljeni Šekspir” u Beogradskom dramskom pozorištu

Profesorke srpskog jezika i književnosti, Ivana Mihajilo i Marina Kuzmanović, imale su priliku da 21. februara odvedu učenike Savremene gimnazije u Beogradsko dramsko pozorište gde se prikazivala predstava Zaljubljeni Šekspir, s početkom u 19:30 časova.

Radnja predstave prati dobro poznati istoimeni film, uz minimalne izmene u odnosima likova i, kako pozorišni jezik zahteva, malo drugačijim krajem. Komad prati mladog pisca Vila Šekspira koji pokušava da pronađe večitu inspiraciju u trenucima svoje blokade, kao i ostale aktere dela koji se podjednako zaljubljuju u pozorište. Predstava govori o ljubavi o pozorištu, o ljubavi prema svojoj voljenoj osobi, ali i o borbi i zanemarivanju ženskih prava, sujeti i Elizabetanskom periodu.

„Zaljubljeni Šekspir” je predstava sa najmnogobrojnijim glumačkim ansamblom, i predstava koja je privukla pažnju svim ljubiteljima Šekspira i njegovih dela. Zabranjena ljubav dvoje mladih je ono što uvek privlači mlađe generacije, i što je i ovoga puta oduševilo naše učenike koji su se odlučili da pogledaju predstavu.

Sa predstave smo izašli sa mnogo utisaka i novih iskustava koja će nam zauvek ostati u sećanju

Odlazak u Beogradsko dramsko pozorište sa školom bio je nezaboravan doživljaj. Predstava ,,Zaljubljeni Šekspir" bila je savršeno izvedena, sa puno humora i emotivnih trenutaka koji su nas oduševili. Glumci su vešto dočarali likove, unoseći dubinu i živost u svaku scenu predstave. Bilo nam je baš zabavno, a sa predstave smo izašli sa mnogo utisaka i novih iskustava koja će nam zauvek ostati u sećanju, rekla je učenica Anđela Veljković (2-4).

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.