Preliminarno Hippo takmičenje održano u Savremenoj gimnaziji

Hippo međunarodno takmičenje iz engleskog jezika ulazi u svoju treću godinu. Učenici naše škole su učesnici ovog takmičenja od samog početka i čine sastavni deo ove velike međunarodne zajednice. Hippo International ima pre svega ima za cilj da razvija učenicima ljubav ka jeziku, komunikaciji, kao i takmičarski duh i osećaj učestvovanja.

Takmičenje se odvija u tri kruga, preliminarni, polufinalni i finalni i okuplja preko 55.000 učesnika iz više od 1.500 škola, iz 20 zemalja. Pravo učešća imaju svi kandidati starosti od 9 do 19 godina, sa odgovarajućim znanjem engleskog jezika.

Plasman u sledeći rang takmičenja ostvarilo je 16 učenika

Preliminarno školsko takmičenje održano je 12. februara 2024. godine. Od 33 prijavljena učenika, plasman u sledeći rang takmičenja ostvarilo je 16 učenika, i to:

 1. Milica Rušić
 2. Milana Rankov
 3. Vanja Krstić
 4. Iva Kostić
 5. Iva Todorović
 6. Iva Gajić
 7. Anđela Bošnjak
 8. Luka Radovanović
 9. Majda Stojanović
 10. Ivana Nikolić
 11. Luka Pavićević
 12. Sara Todorović
 13. Luka Mladenovski
 14. Eleni Lada
 15. Elena Bajčeta
 16. Andrea Stojko

Bravo za takmičare i nastavnike. Idemo dalje!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.