Učenik Savremene gimnazije Marko Joksimović se priprema za Republičko takmičenje iz geografije

Učenik odeljenja III-6 Savremene gimnazije, Marko Joksimović, nakon osvojenog školskog, opštinskog i regionalnog nivoa, plasirao se na republičko takmičenje iz geografije. Marko je plasman obezbedio uspehom na takmičenju koje je održano 3. marta na Geografskom fakultetu u Zemunu.

Republički nivo takmičenja ove godine će se održati od 17-19. maja na Kopaoniku.

Marko svojim trudom, radom i zalaganjem zasluženo niže uspehe, a verujemo da će i u narednom periodu ostvariti željene rezultate.

Sve čestitke Marku i njegovoj nastavnici Neveni Matejić uz želje da nas obraduju divnim vestima sa Republičkog takmičenja!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.