Uspeh učenika drugog razreda Savremene gimnazije Luke Jovanovića na gradskom takmičenju u plivanju

Na gradskom plivačkom takmičenju, održanom 26. februara 2024. godine, Luka Jovanović, učenik Savremene gimnazije, zasenio je konkurenciju osvajanjem prvog mesta u leđnom plivanju na čuvenom bazenu „11. april“ u Novom Beogradu.

Njegov izuzetan talenat i posvećenost doneli su mu zlatnu medalju i otvorili vrata za učešće na državnom nivou. Pored Luke, Savremenu gimnaziju su dostojno predstavljali i Milan Barišić iz I-1, te Enrike Cezar Stanić Laranjeira iz I-2, koji su takođe ostvarili zapažene rezultate. Njihova učešća i postignuća naglašavaju tradiciju širenja sportskog duha koji krase Savremenu gimnaziju, potvrđujući da su naši učenici spremni za izazove kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.

S nestrpljenjem očekujemo da vidimo šta će Luka dalje postići

Čestitamo Luki Jovanoviću, učeniku drugog razreda Savremene gimnazije, na njegovim impresivnim dostignućima i s nestrpljenjem očekujemo da vidimo šta će dalje postići! Ponovo su učenici Savremene gimnazije dokazali da, uz dovoljno jaku motivaciju, mogu efikasno uskladiti školske obaveze i aktivnosti van nastave, te ostvariti izvanredne rezultate u oba segmenta.

 

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.