Uspesi i izazovi: HIPPO takmičenje u engleskom jeziku u Savremenoj gimnaziji

U prostorijama Savremene gimnazije 15.03.2024. održan je preliminarni krug evropskog HIPPO takmičenja u znanju engleskog jezika. HIPPO međunarodno takmičenje organizuje asocijacija GLOBAL INPUT – LCCI IQ Reps za Italiju, Sloveniju i Balkan. Ovo takmičenje poznato je po svom zanimljivom formatu i ima za cilj da inspiriše učenike kako bi usavršili svoje jezičke veštine dok uživaju u takmičenju.

Provera jezičkih veština učenika na HIPPO takmičenju

Sa naglaskom na sveobuhvatnom vladanju jezikom, HIPPO takmičenje obuhvata različite aspekte engleskog jezika, uključujući gramatiku, vokabular, razumevanje i kreativno pisanje. Učesnici na takmičenju prolaze kroz niz stimulativnih izazova dizajniranih da testiraju njihovu jezičku spretnost i sposobnosti kritičkog razmišljanja.

U rešavanju jezičkih zadataka se oprobalo 15 učenika iz svih razreda Savremene gimnazije za nivo znanja B1 i B2.

Rezultate očekujemo u narednom periodu i nadamo se uspehu, kao i prošle godine. Svi učesnici takmičenja do sada su pokazali izuzetno znanje, zalaganje i interesovanje za engleski jezik.

Ponosni smo na njih!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.