Učenica Savremene gimnazije Natalija Janković otkriva budućnost nauke na Otvorenim vratima Hemijskog fakulteta

Savremena gimnazijalka Natalija Janković, učenica odeljenja IV4, prisustvovala je manifestacijama koje su se održavale na Hemijskom fakultetu u sklopu organizacije Otvorenih vrata, 22. marta. Učenici su imali priliku da posete biblioteku i laboratorije, u kojima su prisustvovali izvođenju različitih ogleda i eksperimenata, i da se na taj način još više zainteresuju prilikom izbora fakulteta.

Interaktivno iskustvo za buduće student

Nakon završene ture, učenici su imali priliku da prodube svoje znanje i interesovanje za hemiju kroz praktičnu interakciju u laboratorijama fakulteta. Ovo praktično iskustvo je bilo obogaćeno radom na nagradnom kvizu, koji je bio dizajniran da testira i proširi njihovo razumevanje hemijskih principa i otkrića.

Naša savremena gimnazijalka i učenica završne godine, Natalija Janković, istakla se svojim znanjem i entuzijazmom, osvojivši prvo mesto i časopis Pozitron, čime je potvrđen njen potencijal i interesovanje za hemijske nauke.

Edukativni ciljevi i obrazovna misija Hemijskog fakulteta

Studije hemije na Hemijskom fakultetu u Beogradu, kao i na mnogim drugim univerzitetima u svetu, imaju dva cilja koji se u različitom obimu manifestuju kroz sadržaj studija. Pružanje sveobuhvatnog obrazovanja iz osnovnih hemijskih disciplina je prvi cilj.

Ovom cilju je posvećen najveći deo osnovnih studija hemije. Ovo je potrebno da bi se što bolje upoznali temelji današnjih hemijskih nauka, zasnovani na preko 200 godina dugoj istoriji krajnje složenog i izuzetno zahtevnog istraživanja koje je stalno povećavalo svoj obim. Pored toga, studije hemije imaju za cilj da studentima pruže orijentaciju u svim onim primenjenim aspektima hemijskih nauka bez kojih ne može da se zamisli savremeno društvo i njegova realizacija u tehnološkom i u civilizacijskom pogledu.

Karijera i budućnost na Hemijskom fakultetu

Studiranje na Univerzitetu u Beogradu - Hemijskom fakultetu stavlja vas u svet naučnih otkrića i pruža mogućnost da imate uzbudljivu karijeru u budućnosti. Ovom prilikom čestitamo Nataliji i želimo joj mnogo sreće prilikom upisivanja fakulteta i nadamo se da će se jednoga dana njeno ime naći u nekom od narednih brojeva gore navedenog časopisa - Pozitron

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.