Anđela Arambašić plasirala se na Republičko takmičenje iz književnosti osvojivši maksimalan broj bodova

Učenica trećeg razreda, Anđela Arambašić, plasirala se na Republičko takmičenje iz književnosti osvojivši maksimalnih 20 bodova (a samim tim i prvo mesto) na nedavno održanom Gradskom takmičenju. Njena ljubav prema književnosti, predanost i posvećenost radu i sticanju znanja na najbolji način se ogleda u rezultatima koje postiže.

Pored svih obaveza koje ima u školi i odličnog uspeha koje postiže svake godine, Anđela nalazi vremena da se posveti i pripremama za takmičenje. Njena mentorka, nastavnica književnosti Zorana Putniković, za nju ima samo reči hvale, ističući da je Anđela učenica izuzetnih sposobnosti sa kojom je pravo zadovoljstvo raditi.

Odbrojavanje do Republičkog takmičenja: Savremena gimnazija uz Anđelu u trci za književno priznanje

Do Republičkog takmičenja koje će se održati u Sremskim Karlovcima ostalo je manje od mesec dana tako da su pripreme uveliko počele.

Cela školska zajednica sa nestrpljenjem očekuje takmičenje, spremna da pruži svu potrebnu podršku Anđeli. Nama ostaje da ih bodrimo i pružimo podršku na putu do uspeha, verujući u Anđelin talenat i rad koji je dosad pokazala.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.