Učenici Savremene gimnazije u poseti Filološkom fakultetu

Učenici Savremene gimnazije uputili su se na zanimljivi obilazak Beograd, istražujući bogato kulturno nasleđe grada, sa posebnim osvrtom na period u kojem su Rimljani boravili na području Kalemegdana. Zajedno sa nastavnicom latinskog jezika, Natalijom Stanković, posetili su i Filološki fakultet, gde su imali priliku da se upoznaju sa raznovrsnim smerovima koje fakultet nudi.

Učenički uvid u studijske programe Filološkog fakulteta

Tokom posete, učenici su dobili uvid u širok spektar studijskih programa na Filološkom fakultetu koji obuhvataju proučavanje jezika, književnosti, filozofije i drugih humanističkih disciplina. Posebno značajno bilo je njihovo kratko zadržavanje u čuvenoj Sali heroja, gde su mogli osetiti puls studentskog života i atmosferu koja oblikuje buduće akademske generacije.

Upoznavanje učenikla sa tradicijom Filološkog fakulteta

Filološki fakultet ima dugu i uglednu tradiciju u oblasti lingvistike i humanističkih nauka, igrajući ključnu ulogu u obrazovanju generacija studenata. Za učenike Savremene gimnazije, ova poseta predstavlja dragocenu priliku da se upoznaju sa mogućnostima koje pruža visoko obrazovanje na ovom fakultetu, kao i da steknu uvid u bogatstvo akademskog života koji ih može očekivati nakon završetka srednje škole. Ova iskustva su od neprocenjive važnosti u formiranju njihovih budućih profesionalnih puteva i ličnih aspiracija.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.