Uspeh Savremenih gimnazijalaca na međunarodnom takmičenju iz engleskog jezika

Na prestižnom međunarodnom takmičenju iz engleskog jezika „Hippo English Language Olympiad“, srpski učenici ostvarili su izuzetan uspeh. Luka Mladenovski i Andrea Stojko, takmičari iz kategorije Hippo 4, kao i Luka Pavićević iz kategorije Hippo 5, uspešno su se plasirali u polufinalnu rundu ovog značajnog takmičenja. Sledeći izazov za koji se pripremaju održaće se 19. aprila 2024. godine, kada će imati priliku da svoje znanje testiraju na još višem nivou.

Šta je „Hippo English Language Olympiad“?

Takmičenje „Hippo English Language Olympiad“ inicirano je sa ciljem promocije engleskog jezika kao globalnog sredstva komunikacije i obuhvata učesnike iz preko 40 zemalja širom sveta. Ovo takmičenje ne samo da podstiče mlade da unaprede svoje jezičke veštine, već im pruža i priliku da se upoznaju sa vršnjacima iz različitih kultura, što doprinosi boljem međukulturnom razumevanju i saradnji.
Želimo Luki Mladenovskom, Andrei Stojko i Luki Pavićeviću puno sreće u predstojećim izazovima i nadamo se da će njihovi uspesi poslužiti kao inspiracija i podsticaj ostalim učenicima da se aktivno uključe u ovakve i slične edukativne aktivnosti.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.