Učenici Savremene gimnazije istraživali kulturno nasleđe Zapadne Srbije

Učenici i nastavnici Savremene gimnazije vratili su se sa četvorodnevnog studijskog putovanja u Zapadnu Srbiju, tokom kojeg su posetili značajne kulturno-istorijske lokalitete regiona.

Putovanje je započeto 27. marta iz Beograda, sa ukupno 100 učenika i odeljenjskim starešinama Milicom Ivanović, Anitom Stanković, Mladenom Stanković, Jelenom Spasojević, Maricom Đurić i Jovanom Dukić. Učenici su prvog dana obišli Ovčarsko-kablarsku klisuru, poznatu kao „Srpska sveta Gora”, a poslepodne su proveli u Sirogojnu, nastavljajući put do Zlatibora.

Drugog dana programa, učenici su posetili Višegrad i Mećavnik, gde su imali priliku da se upoznaju sa delom Nobelovca Ive Andrića i da posete čuvenu Drinu ćupriju. Treći dan putovanja obuhvatio je vreme provedeno u centru Zlatibora i posetu Stopića pećini, nakon čega su se učenici vratili u Beograd.

Značaj studijskih putovanja: Obrazovanje izvan učionice

Studijska putovanja predstavljaju izuzetno vredan segment obrazovanja koji omogućava učenicima da izvan učionice steknu nova znanja i praktična iskustva, te da se upoznaju sa različitim kulturnim i prirodnim bogatstvima. Zlatibor, kao destinacija za studijsko putovanje učenika prvog razreda, nudi brojne prednosti koje doprinose kako obrazovnim, tako i razvojnim aspektima mladih ljudi.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.