Učenici prvog razreda Savremene gimnazije posetili pedagoški muzej

Uzbudljiv dan pun otkrića i učenja za učenike prvog razreda, zajedno sa njihovim nastavnikom Slobodanom Rodićem, bio je petak, 19. april. Njihova destinacija bila je Pedagoški muzej, čuvar dragocenih priča i istorijskih ostataka vezanih za srpsko obrazovanje.

Stalna izložbena postavka, otvorena za javnost 7. decembra 2007. godine, pružila je učenicima jedinstvenu priliku da zavire u prošlost i razumeju put koji je srpsko obrazovanje prešlo od srednjeg veka do 1991. godine. Dokumenti, fotografije, makete, udžbenici, učila, kao i učenički i nastavnički radovi, svedoče o bogatstvu nasleđa srpske prosvete.

Cilj Stalne izložbene postavke nije samo da informiše, već i da inspiriše. Na vizuelno atraktivan način, izložba je pružila učenicima dublji uvid u prve dragocenosti srpske prosvete i njihov značaj za kulturno nasleđe srpskog naroda.

Srpski obrazovni sistem i Antički Rim na jednom mestu

Posebno zanimljiv momenat posete bio je trenutak kada su učenici imali priliku da uporede obrazovni sistem u Srbiji sa obrazovnim sistemom Antičkog Rima, o kojem su nedavno učili na času latinskog jezika. Ovo poređenje otvorilo je nove perspektive i podstaklo na razmišljanje o evoluciji obrazovanja kroz vekove.

Poseta Pedagoškom muzeju nije bila samo izlet, već putovanje kroz vreme obrazovanja koje će učenicima pružiti dublje razumevanje istorije i vrednosti njihovog školskog puta.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.