Veliki uspeh na Republičkom takmičenju iz španskog jezika za Andreu Radosavljević

Na Filološkom fakultetu u Beogradu, 13. aprila, održano je republičko takmičenje iz španskog jezika, koje je okupilo talentovane učenike iz cele Srbije. Takmičenje je započelo u 10 časova i trajalo je do 17 časova, a učestvovali su učenici iz različitih škola, pokazujući izuzetan nivo znanja i veština.

Andrea Radosavljević, učenica treće godine, pod mentorstvom profesorke Milice Ivanović, osvojila je impresivno drugo mesto u opštoj kategoriji. Njeno izvanredno predstavljanje na takmičenju, koje je uključivalo kako usmeni, tako i pismeni deo, dokaz je njenog dubokog razumevanja i strasti prema španskom jeziku, hispanskoj kulturi i književnosti.

Andrein uspeh: Otvorena vrata ka budućnosti na Filološkom fakultetu

Ovaj uspeh ne samo da predstavlja značajno priznanje za Andrein trud i predanost, već joj i otvara vrata Filološkog fakulteta, omogućavajući joj da upiše studije španskog jezika bez polaganja prijemnog ispita na katedri za Iberijske studije. Ovo je sjajna prilika za Andreu da nastavi svoje obrazovanje i dalje razvija svoje veštine na jednom od najprestižnijih fakulteta u zemlji.
Škola izražava ponos i čestita Andrei i nastavnici španskog jezika, Milici Ivanović, na ovom značajnom dostignuću.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.