Učenici Savremene gimnazije oduševljeni predstavom koja otkriva duboke poruke

Učenici Savremene gimnazije imali su privilegiju da prisustvuju predstavi koja je očarala svojom dinamičnom radnjom i impresivnim kostimima. Zajedno sa nastavnicom srpskog jezika i književnosti, Ivanom Mihajlo, učenici su uživali u nezaboravnom teatralnom iskustvu.

Učionica na pozornici: Učenici Savremene gimnazije istražuju važnost integriteta

Predstava je spojila dramatične i komične elemente i istakla se ne samo svojom zabavnom i angažovanom pričom, već i dubokim, prenesenim porukama o suprotstavljanju tiraniji, licemerju i slepoj pokornosti. Posebno je privukao pažnju lik austrijskog cara u interpretaciji poznatog glumca Irafana Mensura, čiji je nastup nasmejao i oduševio publiku.

Učenici su se posebno pronašli u liku poručnika Nidrigena koji je odbio da igra valcer na završnom ispitu Vojne akademije, time pokazujući svoju doslednost i hrabrost u suprotstavljanju autoritetu. Svetozar Putnik, jedan od učenika, izneo je lepo zapažanje da bi voleo da bude dosledan i siguran u sebe kao poručnik Nidrigen.

Ova predstava nije samo pružila učenicima izvanrednu zabavu, već ih je i podstakla na razmišljanje o važnim životnim principima i vrednostima. Savremena gimnazija se ponosi svojim učenicima koji imaju otvoren um i sposobnost da prepoznaju duboke poruke u umetnosti.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.