Uspesi i ambicije mlade gimnastičarke Une Basaric

Una Basarič, svoju avanturu u ritmičkoj gimnastici započela je sa samo četiri godine, a danas, kao iskusna takmičarka, već je ostvarila zapažene uspehe.

Svoje prve korake u svetu ritmičke gimnastike Una je napravila u klubu „Ritam”, gde je briljirala u grupnim vežbama, osvajajući neka od najviših postolja na takmičenjima. Nakon promene kluba, pridružila se GK „Partizan”, gde je nastavila da napreduje, prelazeći na individualni program, ali i dalje uživajući u grupnim vežbama.

Njeni uspesi su impresivni: osvojila je prvo mesto na državnom prvenstvu i finalu državnog prvenstva 2021. godine, a takođe se istakla osvajanjem sedmog mesta na državnom prvenstvu u B individualnom programu 2023. godine.

Ali to nije sve, njen tim je prošle godine debitovao u estetskoj grupnoj gimnastici na Balkanskim igrama, gde su odneli pobedu, a učešće na Svetskom prvenstvu i dalje je deo njenog izuzetnog sportskog putovanja.
Iako balansiranje između školskih obaveza i sportskih treninga može biti izazovno, ona se hrabro suočava s tim, pronalazeći vreme za učenje nakon škole i vikendom, uprkos brojnim takmičenjima.
Sa svojom nepokolebljivom posvećenošću i ambicijom, ova mlada gimnastičarka sanja o tome da jednog dana predstavlja Srbiju na najvećim svetskim takmičenjima u estetskoj grupnoj gimnastici.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.