Učenik Savremene gimnazije Nikola Lekić osvaja svet tenisom i košarkom

Učenik prvog razreda, Nikola Lekić, dokazuje da se sa posvećenošću i radom može postići mnogo, čak i ako ste relativno kasno počeli sa treniranjem. Sa šest godina iskustva u tenisu i godinu i po dana u košarci, Nikola je ostvario impresivne uspehe u oba sporta.

Nikolina posvećenost i talenat u tenisu i košarci

Nikola je uspeo da osvoji nekoliko drugih mesta na teniskim turnirima širom Srbije, što govori o njegovoj posvećenosti i talentu. Posebno zapaženo je osvajanje trećeg mesta na prestižnom UTR turniru u Americi, što svedoči o njegovom internacionalnom uspehu i sposobnosti da se takmiči na najvišem nivou.

Važnu ulogu u Nikolinom razvoju imala je podrška i inspiracija koju je pronašao u Akademiji Bogdana Obradovića. Ova akademija je postala mesto gde je Nikola izgradio svoje samopouzdanje i stekao ključna znanja i veštine koje su mu pomogle da se razvija kao sportista.

Danas, kao član TK Harona, Nikola nastavlja da napreduje u tenisu, dok kod košarkaškog trenera Gorana Stankovića ostvaruje impresivan napredak u košarci. Iako se fokusira više na tenis, Nikola istovremeno uživa u košarci kao hobiju.

Akademski ciljevi i sportska budućnost Nikole Lekića

Nikolin cilj je da dobije stipendiju za školovanje u inostranstvu, za šta su mu potrebni sjajni sportski rezultati, ali i akademski uspesi. Njegova ambicija i odlučnost da uskladi izuzetne sportske sposobnosti sa akademskim postignućima obećavaju svetlu budućnost za ovog talentovanog mladog sportistu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.