Drugo mesto na takmičenju u prezentovanju školskih projekata na engleskom jeziku

Savremena gimnazija odazvala se pozivu za učešće na takmičenju u prezentovanju školskih projekata na engleskom jeziku, koje je organizovao Studijski program za anglistiku Univerziteta Singidunum. Tema takmičenja bila je „Priča iz naše škole koja inspiriše”.

Finalno prezentovanje radova održano je na Univerzitetu Singidunum u Beogradu, u sredu, 24. aprila 2024. godine, za škole iz svih krajeva Srbije. Cilj ovakvih takmičenja je podsticanje učenika da pronađu inspirativne priče iz svog okruženja, razvijanje njihove kreativnosti, samopouzdanja i komunikacionih veština, kao i međusobno upoznavanje i druženje.

Učenice završne godine naše škole, Klara Petrović i Iva Nikolić, prezentovale su školski projekat Ekoolovke, koji je sproveden u školi prethodne godine. Mentor u prezentacionim veštinama na engleskom jeziku i javnom nastupu uopšte bila je profesorka engleskog jezika, Milica Aleksić.

Stručni žiri fakulteta vrednovao je ne samo projekte, već i način prezentacije, kvalitet engleskog jezika, ubedljivost, izražajnost i druge lingvističke karakteristike koje su važne za javni nastup, te je na osnovu toga doneo odluku o nagrađenima. Sa ponosom možemo reći da su naše učenice osvojile sjajno drugo mesto u konkurenciji 25 timova iz cele Srbije.

Ovo je još jedan dokaz kvaliteta nastave i posvećenosti kako učenika tako i profesora unapređenju veština koje su potrebne za dalji život i rad u savremenom društvu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.