Marko Joksimović (III-6) učestvovao na republičkom takmičenju Nacionalne geografske olimpijade

Učenik Marko Joksimović iz odeljenja III-6 učestvovao je na republičkom nivou takmičenja Nacionalne geografske olimpijade, u organizaciji Regionalnog centra za talente i Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Takmičenje se odvijalo u trajanju od tri dana u mestu Blaževo na Kopaoniku, gde su učesnici, pored pisanih i multimedijalnih testova, imali i terenske zadatke. Kao pravi istraživači, učesnici su imali priliku da bez interneta samostalno istražuju i rešavaju zadate probleme na terenu.

Marka je delilo samo nekoliko bodova od osvajanja trećeg mesta, što govori o njegovoj posvećenosti i istrajnosti u spremanju za takmičenje tokom cele školske godine, ali i o njegovom iskustvu od prethodne dve godine.

Jako smo ponosni na Marka i nadamo se da sledeće godine idemo na Evropsku geografsku olimpijadu!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.