Uspeh učenika Veljka Đorđevića u košarci i školovanju

Učenik trećeg razreda Savremene gimnazije, Veljko Đorđević, postiže zapažene rezultate na košarkaškom terenu. Njegov sportski put započeo je u KK Mega Banjica, gde je proveo svoje pionirske dane. Kasnije se pridružio kadetskoj selekciji KK Vizura, u kojoj je proveo dve godine, razvijajući svoje veštine i stičući dragoceno iskustvo.

Od 2023. godine, Veljko je član juniorske selekcije Mladost Zemun. Sa svojim timom se takmiči u Kvalitetnoj ligi Beograda, kao i u seniorskoj Prvoj ligi Srbije. Njegova posvećenost sportu je izuzetna, s obzirom da svakodnevno trenira dva puta, a ponekad i tri puta tokom sezone, uz dve utakmice nedeljno.

Zahvaljujući razumevanju i podršci Savremene gimnazije, kao i razrednog starešine Stefana Erčića, Veljko uspeva da uskladi sve svoje klupske obaveze sa školskim zadacima. Savremena gimnazija pruža potrebnu fleksibilnost koja omogućava učenicima da ostvaruju svoje sportske ambicije, ne zapostavljajući obrazovanje.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.