Letnja škola Savremene gimnazije oduševila učenike

Učenici osnovnih i srednjih škola koji su se na vreme prijavili, svakog radnog dana do 10. jula, učestvuju u zanimljivoj nastavi koja je za njih specijalno organizovana u okviru Savremene gimnazije, u Šumatovačkoj 45, na Vračaru.

Radionice Letnje škole ove godine su potpuno besplatne za prijavljene učenike, dok će narednih godina Letnja škola Savremene gimnazije biti dostupna za 300 evra. Znanja, veštine i prijateljstva koja učenici stiču su neprocenjiva. Posle prve nedelje predavanja, učenici se već mogu pohvaliti zanimljivim, ali takođe stručnim i praktičnim veštinama koje su im preneli predavači.

Učenje o IT-u, dizajnu, o zanimljivostima iz matematike i engleskog jezika, a sve to u interaktivnim učionicama, gde se primenjuju nove tehnologije u nastavi, nije nestvarno, već je to Letnja škola Savremene gimnazije. Ovo je najbolji način da učenici provedu početak raspusta, uz druženje i igru.

Polaznici Letnje škole su učenici VI, VII i VIII razreda osnovne škole i svi srednjoškolci koji tokom tri nedelje na zanimljiv način stiču znanja kroz 3 posebno osmišljena predmeta: OKenglish, OKmathematics i OKcomputing.

Zašto je učenje OK?

Kroz jedinstven i savremen koncept, pokazujemo da učenje nije dosadno, suvoparno i teško. Učenje u Letnjoj školi Savremene gimnazije je OK, jer naši predavači nisu strogi, govore o interesantnim temama, objašnjavaju kroz igru, kroz zanimljive primere i korisna iskustva iz prakse.

Najzabavnija stvar polaznicima Letnje škole je što se predavanja održavaju u Google Classroom Tehnology učionicama, gde uz tablete, računare i „pametne” table imaju prilike da na moderan način uče o programiranju, dizajnu, matematici i engleskom, kroz aplikacije, igrice, rebuse i blogove.

Našim učenicima je veoma zabavno to što je nastava veoma interaktivna, što mogu da iznesu svoje ideje i zapažanja, što rade u timu sa svojim drugarima, što mogu da se smeju i igraju, iako su u školi.

Pravi izbor srednje škole

Naši polazici su oduševljeni što u našoj zemlji postoji ovakav pristup nastavi. To je pristup, koji podstiče učenika da kreativno razmišlja, da ima profesora koji mu se posvećuje u svakom trenutku, gde se ne koriste krede i sveske, već interaktivne table i tableti.

Sve to već postoji u Savremenoj gimnaziji, gde se primenjuje Kembridž program, koji učenike na najbolji način priprema za fakultete u zemlji i inostranstvu. Kembridž gimnazija podstiče kritičko mišljenje učenika, da uče uz razumevanje, stiču veštine koje im omogućavaju da budu veoma uspešni.

Zbog velikog interesovanja organizovano je više grupa učenika, pa smo iz svih predmeta organizovali novi krug časova. Sledeće nedelje neki novi klinci će učestvovati u raznim radionicama i kroz igrice učiti o dizajnu, matematici i engleskom jeziku.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.