Učenica Savremene gimnazije državna prvakinja u plivanju (VIDEO)

Čestitamo učenici Savremene gimnazije Tari Ćulibrk, koja je postala državna prvakinja u plivanju, u disciplini 100 metara slobodnim stilom, na nedavno održanom Letnjem državnom prvenstvu za pionire na zatvorenom bazenu SC „Milan Gale Muškatirović”.

Tara je na ovom prvenstvu, osim ovog najznačajnijeg uspeha, osvojila i bronzanu medalju na 50 metara slobodno, kao i dve medalje u štafetama.

Inače, o ozbiljnosti konkurencije govori podatak da je na prvenstvu učestvovalo 194 plivača iz 29 klubova iz cele Srbije, a tom prilikom oboreno je šest nacionalnih rekorda.

Tara trenira plivanje od svoje sedme godine. Članica je Plivačkog kluba „11. april”.

Do sada je osvojila više od 100 medalja na različitim takmičenjima, od kojih je 14 na državnim prvenstvima. Ova zlatna medalja sa Letnjeg državnog prvenstva predstavlja njen najveći uspeh.

Njen cilj je, kako kaže, da se plasira na Olimpijadu koja će se 2020. godine održati u Tokiju, a zatim da postane svetska prvakinja u plivanju.

Ponosni smo na našu učenicu, želimo joj mnogo uspeha i medalja u plivačkoj karijeri i naravno, da ostvari sve svoje ciljeve! Mi ćemo uvek biti tu da je podržimo i navijamo za nju.

Pogledajte prilog o Tari i njenim sportskim uspesima:

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.