Počela je savremena školska godina (VIDEO)

Najbolja školska godina u Savremenoj gimnaziji je počela, i to ne prvog septembra, kada zvanično počinje školska godina, već dan ranije.

 

Direktorka škole, Svetlana Belić Malinić, kao i svi zaposleni, želeli su da učenicima Savremene gimnazije olakšaju susret sa novom sredinom i da im početak školske godine učine stvarno drugačijim i posebnim.

 Na ulazu u školu, koordinatorke nastave Ana i Monika dočekivale su učenike sa poklonima i uniformama odakle su upućivani u amfiteatar. Nakon što im se obratila direktorka škole i poželela im dobrodošlicu, na red je došlo i predstavljanje profesora. A da bi prvi susret učenika i njihovih budućih mentora bio što interesantniji, profesori su svoja zanimanja pokušali da iskažu u zagonetkama, dok je zadatak učenika bio da pogode ko šta predaje.

Profesor Đorđe Trišović naglasio je da će uz njegovu pomoć moći da pričaju o modi sa Hajdi Klum, o sportu sa Bastijanom Švajnštajgerom i o politici sa Angelom Merkel. Uz malu pomoć pogodili su da je u pitanju profesor nemačkog jezika.

Nešto lakši zadatak postavila je profesorka Sanja Bogdanović: „Sa mnom ćete putovati kroz vreme, otkriti tajne prošlosti i shvatiti kako su događaji menjali svet. Ja sam profesorka...“, učenici su sa lakoćom završili rečenicu, u pitanju je profesorka istorije.

Tehnologija u službi znanja

 Druženje i upoznavanje sa profesorima nastavljeno je u savremenim učionicama, nakon što su učenici podeljeni po grupama. Zadatak je bio pronaći skriveni iPad, a nakon toga, od učenika je traženo da se izjasne.

„Kako zamišljate idealnu školu? Šta očekujete da ćete raditi ove školske godine?“

„Savremeno znanje, moderna tehnologija, druženje, drugačija nastava, disciplina, dobar odnos sa profesorima, znanja koja će mi pomoći u životu, ekskurzije...“, samo su neki od odgovora koje su učenici ispisali na iPadu, pomoću aplikacije Brainstorm. Prva radionica sa savremenim profesorima je uspešno realizovana, a odgovori učenika su sačuvani. Upotreba najsavremenijih nastavnih pomagala učinila je zanimljivim ovaj „intervju“ i pokrenula proces interakcije između učenika i profesora za koji smo sigurni da će biti sjajan! Ubrzo su učenici dobili i šifre za svoje naloge, a posle prvog logovanja i mail dobrodošlice od direktorke.

Nagrađujemo znanje i kvalitet

 Po povratku u amfiteatar direktorka škole uručila je diplome najuspešnijim polaznicima naše gimnazije. Prepoznajemo talenat i podstičemo njegov razvoj. Savremena gimnazija je kao svoj glavni zadatak postavila motivisanje učenika da postižu zapažene rezultate u svim oblastima. Dokaz za to su mnogobrojni stipendisti.

Zanimljiv početak

Prvi susret sa novom školom nije bio stresan za učenike, što je i bio cilj svih koji rade u Savremenoj gimnaziji. Početak školske godine biće u znaku raznovrsnih aktivnosti koje će približiti i bolje upoznati učenike i profesore. Nakon prvog javnog časa u prirodi, provedenog na krstarenju Savom i Dunavom, biće održan sportski dan na Adi, kao i „potraga za skrivenim blagom“ na Kalemegdanu.

Avantura je počela!

Sa nestrpljenjem čekamo da zajedno krenemo putem novih saznanja, uz što više kreativnosti i mašte.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.